Bästa Kreditkort

Kreditkort Ger En Mer Ekonomisk Frihet

Mastercard Kreditkort

Alder
Inntekt

Type kort

Visa
Mastercard
 Viser kun utvalgte aktører på markedet.KOMMERSIELT INNHOLD
Lån op til  hos OKQ8 OKQ8

Maks Kreditt
Betalingsutsettelse
Aldersgrense

100.000 kr.
45 dager
18 år

Krav til inntekt
Arsgebyr
Effektiv rente

0 kr.
0 kr.
17.52%
Kredit på 30 000 kr med en återbetalningstid på 1 år (12 avbetalningar). Nom rörlig ränta 14,95%. Eff ränta 15,57% (Aviavgift autogiro, 0 kr, annars 25 kr, årsavgift 0 kr) Månadskostnad ca 2 874 kr.
Lån op til  hos Gold Gold

Maks Kreditt
Betalingsutsettelse
Aldersgrense

100.000 kr.
50 dager
18 år

Krav til inntekt
Arsgebyr
Effektiv rente

120.000 kr.
195 kr.
17.73%
Vid betalning av total skuld utgår ingen ränta för köp. Vid nyttjande av kredit är årsräntan 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 17,73% (2013-05-01). Årsavgift 195 kr (0 kr första året).
Lån op til  hos Traveller Traveller

Maks Kreditt
Betalingsutsettelse
Aldersgrense

150.000 kr.
50 dager
18 år

Krav til inntekt
Arsgebyr
Effektiv rente

120.000 kr.
395 kr.
18.99%
Vid betalning av den totala skulden varje månad utgår ingen ränta för köp. Vid utnyttjande av kredit är årsräntan 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 18,99% (2015-09-01). Årsavgift 395:- (avgiftsfritt första året).

Mastercard har nog de flesta hört talats om då det främst är Mastercard som är ledande inom digital utveckling. Företaget riktar sig till både privatpersoner, kommuner, myndigheter samt företagsägare. Syftet med Mastercard är att alla ska kunna göra smidiga och säkra transaktioner oavsett om det är en myndighet, kommun eller enskilda individer. Mastercard har länge varit en pionjär inom sitt fält och omsättning 2017 uppgick till 12.5 miljarder US dollar. Företaget finns även med på börsen och huvudkontoret ligger i New York. Vissa undrar vad som är skillnaden på ett Mastercard-kort och ett VISA-kort. Faktum är att ett Mastercard-kort endast stöds av kortläsare/bankomater etc som accepterar Mastercard-kort. Det finns exempelvis vissa bankomater som endast accepterar VISA eller Mastercard.

I vår ärliga recension om Mastercard kreditkort kommer vi ta upp samtlig information gällande dessa populära kort och vilka fördelar det finns med att välja någon utav dem. Men vi tar även upp eventuella krav, kundsupport och övrig info som kan vara bra att veta för dig som konsument.

Ansöka om Mastercard kreditkort

Mastercard i sig utfärdar inga kort utan du ansöker om ett Mastercard kreditkort från din bank. I princip alla banker i Sverige samarbetar med Mastercard såsom ICA Banken, SEB, Länsförsäkringar, Svea Bank, Danske Bank, Collector Bank, Resurs Bank, Nordea, Handelsbanken och många fler.

För att ansöka om ett Mastercard kreditkort krävs det att du är kund på banken du ansöker hos. Är du inte kund är det enkelt att bli det och tar ofta bara några minuter. Beroende på vilket Mastercard du väljer så tillkommer ofta en årsavgift och denna betalas av dig som kund. Vanligtvis dras denna avgift direkt från ditt konto.

För att du ska få din ansökan om kreditkort beviljat krävs det att du är över 18 år. Men det finns andra betalkort som exempelvis föräldrar har möjlighet att ansöka om till sina barn som är minderåriga. Dock är det inte möjligt för barn under 18 år att ha ett kreditkort i barnets namn.

Vilka krav är det?

Som det nämndes ovan krävs det att du är 18 år för att kunna få ett kreditkort beviljat. Det är också viktigt att du har någon form av inkomst eller sysselsättning. Det kan exempelvis vara att du har ett arbete eller andra typer av inkomster. Ofta beviljas inte ett kreditkort om du till exempel studerar och då har CSN-lån som inkomst.

Det kommer göras en kreditupplysning på dig för att se din ekonomiska situation. Har du exempelvis lån eller betalningsanmärkningar kommer din kreditvärdighet att bli lägre. En kreditupplysning görs på samtliga kunder som ansöker om kreditkort oavsett vilken bank du ansöker hos. Detta på grund av att banken eller kortutgivaren behöver vara säker på att du som kund kan betala din kredit.

Mastercard kreditkort avgifter och räntor

Mastercard har fem stycken olika kreditkort – standard, guld, platinum, world och world elite. Vanligtvis hittar du de tre förstnämnda på bankerna i Sverige, alltså Mastercard standard, guld och platinum. Mastercard standard innebär generellt vissa bonusar och förmåner medan de andra korten är mer omfattande när det gäller det mesta.

Eftersom Mastercard själva inte utfärdar några kort har vi tagit information gällande avgifter och räntor från Handelsbanken som är en utav de största bankerna i Sverige. Räntor och eventuella avgifter kan avvika beroende på bank därför är det viktigt att du kollar upp detta innan du ansöker om ett Mastercard kreditkort.

Mastercard allkort

Mastercard allkort innebär att du kan få en kredit på upp till 50 000 kronor och du har 45 dagar på dig att betala. Årsavgiften är 360 kronor. Du kan välja huruvida du vill betala hela fakturabeloppet eller om du vill betala ett lägre belopp och därmed delbetala. Om du väljer att betala hela summan av fakturan kommer inte du behöva betala någon ränta. Vilka räntor som gäller beror på vilken kredit du har beviljats. Har du exempelvis beviljats 50 000 kronor i kredit och du utnyttjar 50 % av den är räntan på 12,0 %. Däremot om du utnyttjar 100 % är räntan 11,1 %. Det innebär att den totala kostnaden för en kredit på 50 000 kronor blir 52 732.

Mastercard platinum

Årsavgiften för platinum-kortet ligger på 2400 kronor hos Handelsbanken. Om du utnyttjar en kredit på 100 000 kronor med detta kortet tillkommer en effektiv ränta på 7,54 % och skuldräntan är från 5,05 %. På samtliga kreditkort tillkommer en uttagsavgift om du väljer att ta ut kontanter från en bankomat. I Sverige är avgiften 2 % av uttagsbeloppet och lägst 20 kronor. Du kan som mest ta ut 20 000 kronor i Sverige. Det fungerar även att göra uttag utomlands inom EU.

Vilka fördelar finns?

Beroende på vilket kort du väljer så varierar även vilka förmåner och fördelar du som kund får. Med allkortet på Handelsbanken får du exempelvis bonus på dina inköp men också en bra reseförsäkring och avbeställningsskydd. Det krävs dock att du använder ditt kort vid köp av din resa för att försäkringen ska gälla. För platinum-kortet får du inte bara en bonus utan även concierge service, en omfattande reseförsäkring och även tillgång till flygplatslounger världen över.

Kundservice

Om du har ett Mastercard kan du antingen kontakta din bank direkt eller så kan du ringa Mastercard på 001-636-722-7111. Detta nummer är internationellt och kan ringas vart du än befinner dig och vilka frågor du än har. Om ditt kort har blivit stulet eller behöver spärras är det bästa att kontakta din egna bank omedelbart för att få hjälp med spärrningen.

Kundservice på banker i Sverige finns vanligtvis via telefon och mejl. Det brukar även finnas möjlighet att skicka meddelande direkt i din internetbank till ditt närmsta bankkontor för att få hjälp snabbt.

Hur du spärrar ditt Mastercard kreditkort

Om du behöver spärra ditt Mastercard kreditkort rekommenderar vi dig att du snabbt hör av dig till din bank. Vanligtvis finns det telefonjour dygnet runt där du kan komma i kontakt med kundtjänst så snabbt som möjligt för att spärra ditt kort. Annars kan du ofta spärra kortet direkt i mobilen exempelvis via din bankapp.

Sammanfattning

Mastercard är förmodligen ett utav de kändaste företaget i världen och erbjuder smidiga transaktioner och framför allt säkra sådana. Mastercard finns över hela världen och är inte i sig en kortutfärdare. Du kan ansöka om att få ett Mastercard kreditkort via din bank och du behöver då vara medlem för att kunna få ett Mastercard kort. Om du inte redan är kund kan du snabbt och smidigt bli medlem på bara några minuter.

Mastercard har givetvis andra typer av kort och inte endast kreditkort. När du gjort en ansökan om att få ett kreditkort kommer banken i fråga göra en kreditprövning på dig för att se hur din ekonomi ser ut och för att säkerställa att du är kapabel till att betala krediten. Detta innebär i regel att om du har betalningsanmärkningar och ingen fast inkomst är risken stor att din ansökan blir nekad. Det är även kreditprövningen som avgör vilken kreditgräns du i slutändan får. Även om du önskar att få 50 000 kronor men din ekonomi visar att det inte är en rimlig gräns så kan du få kreditkortet beviljat men med en lägre kreditgräns. Beroende på bank som ger ut ditt Mastercard kreditkort så kan räntor och avgifter skilja sig och i detta exemplet tog vi Handelsbankens aktuella räntor och avgifter för kreditkorten allkort och platinum. Det finns ett flertal förmåner med kreditkort och inte bara en ekonomiskt frihet – du kan även få bonusar, tillgång till flygplatslounger och reseförsäkring.